»Dags för lite
topping i tillvaron!

 

Vi vill ge omgivningen

en extra dimension.«

Vi på Institutet har ett genuint intresse för arkitektur och ­inredning. Det har lett till samarbeten med arkitekter och spännande projekt där vi tillfört vår kompetens att kommunicera med färg, form och materialkänsla.

 

EN STARK PROFILSKAPARE

Det kan handla om att integrera grafik och typografi i byggnader på olika sätt. Till exempel i materialval och mönster i ­offentliga utrymmen och fasader. Eller mer informativa uppdrag som grafisk profil på skyltsystem.

 

FÖRMEDLA RÄTT KÄNSLA

Områden som ska exploateras behöver också ett grafiskt uttryck som sätter tonen. Oftast tas detta fram innan första spadtaget och ska förmedla rätt känsla till målgrupperna för att locka till engagemang och säkrad ekonomi i ett tidigt ­skede.

 

UTSMYCKNING STÄRKER GEMENSKAPEN

Vi kan även ta fram förslag på offentlig utsmyckning som ­skapar identitet för området och ger de boende en tydligare vi-känsla. Allt för att stärka gemenskapen i ett område.

 

Här ser du några exempel på vad vi gjort.

• Nyskapande

• Kostnadseffektivt

• Profilskapande

• Skapar PR

KOLLA 17 – KUNGSBACKA

Hur skapar man en helt unik känsla i ett nytt bostadsområde med flera
liknande hus? Se hur Institutet jobbade fram en stark identitet tillsammans
med arkitekterna.

VALLDA ÄLDREBOENDE

Grafik med funktion, både dekorativt och tryggt. Äldre med nedsatt syn riskerar inte att missa att det är ett glasparti. Glas släpper igenom ljus och mönstret skapar spännande skuggor.