»Vi jobbar tätt med

våra kunder.

 

Högt i tak, lustfyllt men ändå strukturerat.«

The Global Institute of Creation startade 2007 och utgångspunkten var att det skulle vara högt i tak både vad det gäller uppdrag och lösningar som vi presenterar. Och på samma sätt som vi säger till våra kunder att ”alla behöver en plan” så gäller det även oss. Vi har erfarenheten att utifrån våra små och stora kunders behov anpassa vår modell till lösning.

 

ER FRAMGÅNG, VÅR FRAMGÅNG

Vårt mål är effekt, att vår rekommendation ger resultat. Endast så kan vi få fortsatt förtroende hos våra uppdragsgivare.

 

VI KAN BLI DIN MARKNADSAVDELNING

Känner du att ditt företag inte har en tydlig riktning? Har du en riktning men svårt att implementera den i organisationen? Är det ett nystartat företag som behöver hjälp att definiera sin affärsmodell och riktning? Behöver du någon med marknadstänk som kan stötta dig? Eller har du något du bara vill bolla med oss?

 

Boka ett förutsättningslöst möte så får vi se vad vi kan göra tillsammans.

 

Här nedan kan ni läsa lite mer om projekt vi gjort.

• Anpassar oss till era behov.

• Vill skapa effekt!

• Er framgång, vår framgång.

• Vill överraska.

MITT LIV ÄR NU – BOKPROJEKT FÖR GÖTEBORGS STAD

En bok där målgruppen är politiker i Göteborg och innehållet är ungas röster om sitt liv och vad de tycker man kan förbättra i sin stad. Institutet skapade en bok där formgivningen blir lika personlig som innehållet.

GRAFISK IDENTITET FÖR MÖLNDALS BIBLIOTEK

Institutet ger energi! Några av de viktigaste kraven från uppdragsgivaren var att skapa en inspirerande profil som ger såväl besökare som personal en nytändning. En pigg varmgul ton med ett modulsystem av illustrationer där biblioteken själva kan variera sig efter behov blev vår lösning.

RESTAURANG LAGERHUSET – KÄNSLA OCH SJÄL

När den kända kock-profilen Pelle Danielsson skulle starta upp en ny restaurang så tog han hjälp av Institutet. Uppdraget bestod förutom grafiskt uttryck, också i att vara delaktig i konceptet. Alltifrån inredning till innehållet på menyn.

TROOFAH – STRATEGI OCH GRAFISK PROFIL

Troofah Medical i Kungsbacka jobbar med vitaminer och kosttillskott. Det var vad de trodde innan vi fick göra deras kommunikativa strategi – nu jobbar de med "livskvalitet". Utifrån strategin skapades förpackningsdesign och logotype.

OZAMI ALLT FÖR DJURVÄNNEN

Här gällde det att synas i en miljö där det förekommer massor av varumärken. Imazo är Sveriges största grossist till Zoo-fackhandeln och Ozami är deras eget varumärke. Synas, färg, tydlighet, glädje var några av ledorden. Se om vi lyckats!

MÖBLER FÖR NYFIKNA!

ThinkingWorks designar och tillverkar möbler av högsta kvalitet för offentlig miljö. Men någonstans riskerade företagets själ att tappas bort. Lätt hänt när man växer fort. Institutet har tagit fram en kommunikativ strategi som ger riktning.

DELA DIN KUNSKAP

I ett företag av Volvokoncernens storlek så jobbar mängder av slipade hjärnor för att hitta nya lösningar. På Group Trucks Technology har man bland annat Tech Talks där medarbetare från hela världen delar med sig av sin kunskap.

NYA KRAFTER ATT UPPTÄCKA

När man hittat något helt nytt som man vill dela med sig av. Sån var känslan när yoga-profilen Mia Elmlund upptäckte Connective Yoga. TGIOC fick uppdraget att ta ut riktningen med en kommunikativ strategi. Och ur den så föddes en logotype och grafisk profil.

PÅ EGNA BEN

Som underleverantör till bilindustrin är det stora krav på kvalitet och leverans. För att svara upp till det så blev Rosti Automotive ett eget bolag från Rosti Group. TGIOC tog fram en helt ny grafisk kostym för att ge det nya bolaget en egen identitet och skapa nya energier i all kommunikation.

DU BESTÄMMER

För att avdramatisera förhållandet till vad som är okej att göra med ditt utseende så togs kampanjen "It's a You thing..." fram. Det handlar helt enkelt att det är du själv och inte andra som bestämmer vad som du mår bra av.